Voor Lewis Hamilton was de vrijdag in Monza een dag van uitersten. In de tweede trainingssessie stond zijn Mercedes een uur met panne in de garage, maar eerder klokte de Engelsman wel de snelste tijd van de dag.

Aan het begin van de middagtraining sloop de pechduivel de Mercedes-garage binnen. Een elektronisch probleem gooide roet in het eten. “De motor wilde niet starten. Maar de jongens hebben fantastisch werk geleverd, zodat ik uiteindelijk nog wat rondjes kon rijden”, aldus Hamilton. Het ging overigens om de motor die in Hongarije tijdens de kwalificatie afbrandde, vertelt Hamilton: “Ze hebben hem weer opgelapt. Hij draaide erg lekker vandaag, behalve dan dat ‘ie niet wilde starten.”

Nadat de technische problemen verholpen waren en zijn motor weer wilde starten, had Hamilton nog precies de tijd om 16 rondjes te rijden. Dat deed hij niet onverdienstelijk, want met een 1:26,286 was hij maar 61 honderdste langzamer dan teamgenoot Nico Rosberg, die 41 ronden reed.

’s Morgens deed Hamiltons bolide alles nog zoals het hoort, en zette Hamilton de snelste tijd van de dag op de klokken, een 1:26,187. Rivaal Rosberg moest maar liefst 8 tienden toegeven. Hamilton gaat dan ook goed geluimd de rest van het weekend in: “Ik had niet veel rondjes, maar de auto voelt geweldig. We hebben duidelijk een heel goede wagen dit weekend, dus we zijn morgen kansrijk. Morgenochtend kan ik hopelijk gewoon de hele training rijden, zodat ik er nog beter in kom.”

“Op dit circuit is het heel belangrijk goed vooraan te starten, het is moeilijk om in te halen. Op de één of andere manier heb ik al zeven of acht races geen goede kwalificatie gehad, dus laten we hopen dat ik dat hier recht kan zetten.”