Daniel Ricciardo kwam ook in zijn tweede optreden voor Red Bull goed voor de dag, maar de Australiër heeft er – dit keer door pech – wederom geen punten aan overgehouden.

Na twee races staat de puntenteller voor Ricciardo nog altijd op nul. Twee weken geleden finishte hij als tweede in Australië, maar werd hij gediskwalificeerd, terwijl hij vandaag in Maleisië op koers lag voor een vierde plek totdat de pechduivel toesloeg.

“Dit is erg teleurstellend, want er had zeker een goed resultaat in gezeten”, beaamt Ricciardo – die zeven ronden voor het einde moest opgeven – in interview met de BBC. “Ik had een goede start en kon vechten om een plekje op het podium, maar na mijn laatste stop ging alles ineens mis.”

Ricciardo, die na zijn goede start kortstondig voor teamgenoot Sebastian Vettel rondreed, alvorens deze hem weer passeerde, dook als vierde naar binnen voor wat zijn laatste stop had moeten zijn, maar viel terug tot buiten de punten doordat zijn linker voorwiel in eerste instantie niet goed vast zat, waardoor Red Bull hem luttele meters terug moest slepen om het nogmaals te bevestigen.

Terug op de baan leek een opmars nog mogelijk voor Ricciardo, totdat zijn voorvleugel stuk ging. Dit betekende nog een pitstop voor de Red Bull-coureur, die na deze stop nog een keer naar binnen moest, maar dan om een straf in te lossen voor de eerdere unsafe release met het losse wiel.

“Mijn race liep razendsnel in het honderd”, verzucht de coureur uit Perth, wiens pech deed denken aan zijn voorganger en landgenoot Mark Webber, voor wie het ook zo vaak tegen zat bij Red Bull. Waar Ricciardo echter vertrouwen uit put, is zijn eigen optreden achter het stuur. “Ik ben blij dat ik goed gepresteerd heb”, vertelt hij.

“Omdat ik zo goedlachs ben, zien mensen het niet aan me, maar ik ben echt enorm competitief. Dat ik ondanks alle pech toch telkens sterke races heb gereden, doet me dan ook goed. Nu is het alleen nog hopen op meer geluk, zodat ik punten kan pakken.”

Update – 12:50: De pech blijft zich maar opstapelen voor Ricciardo, die een gridstraf van tien posities aan zijn broek heeft gekregen voor de Grand Prix van Bahrein omdat hij zijn stop-and-go penalty op incorrecte wijze heeft ingelost.