Sergio Pérez denkt niet dat hij zijn kansen om volgend jaar voor Ferrari te rijden heeft geschaad doordat hij de Scuderia’s kopman Fernando Alonso gisteren heeft ingehaald en deze zo de tweede plaats heeft afgepakt.

“Ik weet niet of het mijn kansen op een Ferrari-zitje heeft geschaad, dat moet je maar aan Fernando vragen”, zo probeerde Pérez deze gisteren tijdens de persconferentie met een kwinkslag te beantwoorden.

“Maar ik doe altijd het uiterste voor het team waarvoor ik rij”, vervolgde de Mexicaan zonder verdere grappen. “Ik ga daarbij ook gewoon met iedere andere coureur de strijd aan, ongeacht of dat Alonso of Lewis Hamilton of wie dan ook is. Ik vecht ervoor om het best mogelijke resultaat voor mijn team te behalen, net zoals elke andere coureur dat volgens mij ook doet.”

Dat hij uitgerekend op Monza, het thuiscircuit van Ferrari, weer eens wist uit te blinken, zal Pérez z’n kansen vermoedelijk geen kwaad hebben gedaan. De coureur zelf blijft er echter kalm onder. “Natuurlijk was het mooi om in Monza op het podium te staan, maar dat komt vooral omdat het zo’n speciale plek is met zo’n gewelige sfeer.”

Pérez laat afsluitend nog optekenen dat hij hoopt dat hij nog dit jaar zijn eerste zege kan boeken. “Wat mij betreft komt het daar uiteraard liever vroeger dan later van. Ik ben al als tweede en derde gefinisht, dus ik wil nu winnen en hopelijk komt het daar voor het eind van dit seizoen nog van.”