Sergio Pérez denkt dat McLaren ‘een vergissing maakt’ door hem na één seizoen alweer te laten gaan, maar twijfelt er niet aan dat hij ergens anders onderdak zal weten te vinden.

“Of McLaren de juiste beslissing heeft gemaakt door mij aan de kant te schuiven, moet de tijd uitwijzen, maar ik denk dat ze een vergissing begaan”, verklaart Pérez in gesprek met Motorsport-Total.

“We zullen nog wel zien”, vervolgt de Mexicaan. “Misschien heb ik het wel bij het verkeerde eind, maar mijn carrière in de Formule 1 is sowieso nog niet voorbij en ik hoop dat ik bij mijn volgende team, ongeacht welk team dat is, succesvol kan zijn.”

“Ik hoop ergens de komende dagen meer te weten over mijn toekomst”, meldt de coureur die er voor ’95 procent’ zeker van is in 2014 weer op de grid te staan. Bij welke renstal dat zal zijn, is het grote vraagteken: Pérez is met Lotus, Sauber en Force India in verband gebracht, maar dat geldt voor wel meer coureurs.

Leerzaam
Nog even terugblikkend op zijn seizoen bij McLaren geeft Pérez aan dat hij ‘waarschijnlijk op het slechts mogelijke moment bij McLaren is ingestapt’ en blij is dat het rampjaar bij het team uit Woking erop zit. “Maar ik heb alsnog veel geleerd en ben zowel als mens als coureur gegroeid”, bekijkt hij het van de positieve kant.