Pirelli’s motorsportchef Paul Hembery denkt dat Ferrari volgend jaar een slaatje uit de nieuwe banden kan slaan, aangezien deze zachter zullen zijn dan die van dit seizoen.

Pirelli komt volgend jaar met bandencompounds die allemaal een stap zachter zullen zijn dan de huidige varianten, ‘hetgeen iedereen  goed uit zal komen, maar Ferrari in het bijzonder’, zo voorspelt Hembery in gesprek met de Gazzetta dello Sport.

Ferrari heeft het doorgaans immers moeilijk op de hardere versies van de Pirelli-banden. Met name op de hardste van de vier compounds worstelt het Italiaanse team het rubber op temperatuur en aan de praat te krijgen. “Maar volgend jaar zijn alle banden een stuk zachter dan nu”, deelt Hembery mede. “De zachte band van nu, is qua hardheid te vergelijken met de medium die we in 2012 gaan gebruiken.”

Dat Pirelli in 2012 zachtere banden gaat leveren, is een keuze die gemaakt is om het aantal pitstops zo rond de drie te houden: “Aan het begin van dit seizoen waren er drie á vier stops nodig, maar nu aan het eind van het jaar zijn dat er vaak nog maar twee. Voor volgend jaar zetten we echter in op drie pitstops.”

Hembery laat tot slot nog optekenen dat wereldkampioen Sebastian Vettel in zijn ogen het beste met de overstap van Bridgestone- naar Pirelli-banden is omgegaan, hoewel McLaren-rijder Jenson Button en de beide Sauber-coureurs zich volgens hem ook heel goed hebben aangepast.