Net als teamgenoot Fernando Alonso vertrouwt ook Kimi Räikkönen erop dat Ferrari de weg naar boven weer weet te vinden. “We zijn niet dom en zijn goed bezig.”

“Qua resultaat ziet het er op het moment niet best uit, maar ik geloof in het team en het feit dat we het tij kunnen keren”, verklaart Räikkönen, die in 2014 pas zeven punten heeft gescoord, in gesprek met Autosport.

Waar Ferrari in de eerste twee races nog wel redelijk presteerde, was het afgelopen weekend in Bahrein maar net snel genoeg voor punten. “Maar op papier was Bahrein sowieso al de zwaarste race voor ons”, verduidelijkt Räikkönen, die desondanks een pluspunt bespeurde: “Het blijkt niet uit het resultaat, maar de auto was beter dan voorheen en voelde een stuk fijner aan.”

Hoewel de Fin beseft dat Ferrari veel werk te doen heeft, put hij hoop uit het feit dat er al updates onderweg zijn, terwijl hij tevens zijn vertrouwen uitspreekt in het team. “Natuurlijk gaat het tijd kosten, maar we zijn niet dom en zijn goed bezig”, benadrukt hij. “Ik heb zowel met dit team als andere renstallen bovendien al vaker in deze situatie gezeten en ik ben er zeker van dat we hier goed uitkomen.”