Terwijl zijn teamgenoot Fernando Alonso – enigszins tot zijn eigen verrassing – naar de derde plek reed, had Kimi Räikkönen het zwaar: hij wist in zijn Ferrari niet verder te komen dan de achtste plaats.

“Dit hele weekend was moeilijk voor me”, klaagt Räikkönen, die ‘ook in de race nog last had van een aantal problemen die zich op vrijdag al hadden aangediend’. “En ik kon daardoor ook niet het soort resultaat behalen dat ik voor ogen had”, erkent hij.

“Mijn start was vandaag nog wel goed, want ik won wat plekjes, maar daarna beschikte ik gewoonweg niet over de snelheid om verder naar voren te komen”, moet de Fin toegeven, terwijl hij zoekt naar een verklaring: “Ik denk dat mijn problemen hier veroorzaakt werden door een combinatie van factoren, variërend van mijn rijstijl tot de lage temperaturen en de karakteristieken van het circuit.”

“Fernando’s derde plek geeft echter hoop”, vertelt Räikkönen. “Het laat zien dat we als team de goede kant op gaan en behalve dat we waardevolle punten kunnen bijschrijven, is het een mooie beloning voor ons harde werk. Ik hoop dan ook dat we daar op kunnen voortborduren”, besluit hij.