Kimi Räikkönen voelt zich op zijn plek bij Lotus. Hij presteert goed en kan het goed vinden met de rest van het team. Als hij er geen plezier meer aan beleeft stopt hij er echter gelijk mee.

“Er zijn zat leuke dingen die je kunt doen als je niet meer in de F1 rijdt”, zegt de coureur die na twee jaar afwezigheid terugkeerde in de koningsklasse van de autosport. “Ik heb altijd gezegd dat ik niet verslaafd ben aan de Formule 1. Als ik iets anders wil doen, doe ik dat ook.”

“Ik heb het nu naar mijn zin: ik rij voor een goed team en werk met leuke mensen. Er zijn echter ook andere raceklassen en normale dingen buiten de F1”, vervolgt Räikkönen, die meerdere keren zegt: “we zien wel wat er gebeurt.”

Ondertussen vecht hij nog een gevecht uit voor zijn tweede wereldtitel. “Het wordt hier niet makkelijk”, zegt de Lotus-coureur over de race in Singapore. “Hopelijk staan we er beter voor dan in de afgelopen twee races. Het team had het hier vorig jaar lastig, maar dat is nu niet meer van toepassing.”

“Na morgen weten we meer, maar deze auto doet het meestal wel goed op dit soort circuits.”