Kimi Räikkönen denkt dat het goed voor Ferrari is dat er enkele ingrijpende wijzigingen zijn doorgevoerd, waarbij het vertrek van Luca di Montezemolo en de komst van Sergio Marchionne uiteraard voorop staat.

Räikkönen spreekt zich daarbij niet specifiek uit tegen Di Montezemolo of vóór Marchionne, maar benadrukt in gesprek met Motorsport-Total dat het over het algemeen goed is dat er stappen zijn gezet om de boel om te keren bij de kwakkelende Scuderia.

“Ik denk dat het niet slecht is dat er wat dingen veranderen binnen het team”, verklaart de Fin, die denkt dat het nodig is bij tijd en wijle met de bezem door een organisatie te gaan: “Want de wereld blijft draaien en dingen veranderen nu eenmaal”, zo legt hij dat haast filosofisch uit.

“Bij Ferrari is het afgelopen jaar bovendien veel gebeurd, en als de resultaten dan uitblijven, wordt het allemaal alleen maar moeilijker”, weet de wereldkampioen van 2007. “Dat is ook waarom de Ferrari-top heeft besloten dat het tijd is wijzigingen door te voeren.”

Nu Luca di Montezemolo binnenkort Ferrari-president af is en Fiat-baas Sergio Marchionne het stokje overneemt, nadat eerder Marco Mattiacci al werd aangetrokken om Stefano Domenicali als teambaas te vervangen en de Scuderia’s technische team werd gereorganiseerd, kijkt Räikkönen weer hoopvol naar boven: “Al het voorwerk is gedaan, dus het is nu tijd om stappen vooruit te zetten.”