Daniel Ricciardo heeft zich voor Red Bull als vierde gekwalificeerd voor de Grand Prix van Maleisië. Vanaf die positie ziet de Australiër kansen. Teamgenoot Daniil Kvyat was netjes vijfde.

“We doen het altijd redelijk goed in de regen en deze vierde startplaats is – ondanks dat er nog wel wat dingen zijn die beter kunnen – een goede klassering voor het team”, meent Ricciardo, die 1.7 seconde moest prijsgeven op snelste man Lewis Hamilton.

Ricciardo, ook nog zo’n 1.3 seconde trager dan nummer drie Nico Rosberg, denkt dat de tweede startrij hoe dan ook een prima uitgangspositie biedt voor de race van zondag: “Ik hoop dat we lekker kunnen knokken. Het is duidelijk dat we achter Mercedes en ook Ferrari in de rangorde staan, maar we zijn wel sneller dan Williams”, analyseert de Aussie, die Red Bull ‘stap-voor-stap’ beter ziet worden en voor de race op een plek bij de eerste vier mikt.

Kvyat
In de andere RB11 was teamgenoot Daniil Kvyat vier tienden langzamer dan Ricciardo, terwijl hij net drie honderdsten sneller was dan zijn knap als zesde gekwalificeerde Toro Rosso-collega Max Verstappen. Voor Kvyat betekent dat P5, waarna hij zijn sessie ‘wel redelijk’ noemt: “Ik denk dat we net te vroeg naar buiten zijn gegaan voor het laatste vliegende rondje, maar in dit soort omstandigheden blijft het gokken”, weet de jonge Rus.

“Over het algemeen was ook dit weer een dag die ons positief stemt, net zoals we ook al overwegend tevreden waren met hoe het vrijdag ging”, vervolgt Kvyat, die denkt dat Red Bull zo dus een goede voorbereiding op de race achter de rug heeft.