Nico Rosberg maakt zich er niet druk om dat hij na 108 Grands Prix nog geen race heeft gewonnen. “Zodra ik een auto heb die goed genoeg is, komt die zege er wel.”

 

Het beste resultaat van Rosberg – sinds 2010 Mercedes-coureur, maar daarvoor van 2006 t/m 2009 in dienst van Williams – is een tweede plaats die hij in 2008 in de Grote Prijs van Singapore behaalde.

 

Daarnaast stond hij nog vier keer op de laagste trede van het podium om de bokaal die bij de derde plaats hoort op te halen, maar een overwinning in de Formule 1 ontbreekt na zes jaar in de sport nog altijd op zijn CV.

 

“Met wat meer geluk, had ik ergens in de laatste jaren echter al wel een zege kunnen pakken”, zegt Rosberg tegen F1 Racing, waarna hij de hoop uitspreekt dat hij niet al te lang meer hoeft te wachten: “Als de nieuwe auto net een klein beetje beter is, dan zien mijn kansen er al gelijk een stuk beter uit, want ik ben er al wel aan gewend aan kop te rijden.”

 

Dat laatste is zeker waar, want Rosberg heeft verzameld over zes verschillende Grands Prix al zestig ronden lang het veld mogen aanvoeren. In totaal heeft hij zelfs 330 kilometer aan kop gereden, wat meer is dan een race-afstand.

 

“Als ik de juiste auto tot mijn beschikking krijg, die ik zelf ook kan ontwikkelen, dan zal ik heus wel gaan winnen”, stelt de 26-jarige Duitser daarom, waarna hij benadrukt dat het hem uiteraard genoegen doet om zijn illustere teamgenoot Michael Schumacher te verslaan, maar dat het belangrijker is ‘om vooruitgang te maken met Mercedes en eens wat races te gaan winnen’.

 

Zijn teambaas Ross Brawn heeft in ieder geval het volste vertrouwen in Rosberg, die hij in Sport Bild ‘één van de beste coureurs in de Formule 1’ noemt.

 

Dat Rosberg het in de kwalificatie vaak beter lijkt te doen dan tijdens de race, kan Brawn bovendien ook wel verklaren: “Hij haalt dan altijd echt het maximale uit de auto en kwalificeert zich daardoor beter dan eigenlijk mogelijk is. Voor Nico is dat misschien iets wat hij gewoon en normaal vindt, maar dat is het echt niet.”