Nico Rosberg staat vandaag in de schaduw van teamgenoot Lewis Hamilton. Waar de Brit als eerste begint aan de Grand Prix van China, moet de Duitser genoegen nemen met de vierde startplaats. Dankzij een foutje in de laatste bocht.

“Natuurlijk had ik liever eerste gestaan”, luidt de open deur van Rosberg. “Toch was het wel een aardige kwalificatie. Ik kwam moeizaam op gang. Vanochtend had ik wat problemen terwijl dat dat de laatste mogelijkheid de balans in de wagen te optimaliseren voor de kwalificatie. Ik liep een beetje achter de feiten aan.”

“Ik maakte een klein foutje in de laatste bocht en dat kostte mij denk ik de eerste startrij”, vervolgt de Mercedes-coureur. “Dat is een beetje jammer, maar ik heb mij dit weekend meer op de race gericht. Het wordt morgen warm weer en hopelijk verrast dat wat mensen. Ik ben er in ieder geval klaar voor.”

“Zonder dat foutje was ik denk ik tweede geworden. Ik verloor minstens een tiende. Dan heb je net de lastigste bocht gehad, die haarspeldbocht waar het altijd zoeken is naar het rempunt, en denk je dat er niets meer mis kan gaan. Vervolgens ga je iets te wijd. Jammer, maar de vierde plaats is ook wel een goede uitgangspositie.”