Nico Rosberg heeft nog maar eens benadrukt dat hij volgend jaar ‘gewoon’ weer voor Mercedes zal rijden en heeft de geruchten over een ruil met McLaren-coureur Lewis Hamilton daarmee naar het rijk der fabelen geholpen.

Nu het silly season is losgebarsten, doen de gekste geruchten de rondte, waaronder de suggestie dat het team van Mercedes Rosberg voor Hamilton zou willen ruilen om zodoende volgend jaar aan de start te kunnen staan met zowel Hamilton als recordkampioen Michael Schumacher, die door zijn immense populariteit in Duitsland moeilijker te vervangen is dan Rosberg.

In gesprek met het Duitse persbureau DAPD laat Rosberg echter optekenen dat een dergelijke coureursruil geen sprake is: “Ik rij volgend jaar gewoon weer voor Mercedes”, verkondigt hij, hetgeen ook niet zo vreemd is aangezien hij een contract heeft dat nog tot en met 2013 of 2014 doorloopt.

De 27-jarige Duitser geeft verder nog aan dat hij graag zou zien dat Schumacher er nog een jaar aan vastplakt bij Mercedes. “We kunnen het namelijk goed met elkaar vinden, hebben dezelfde ideeën om het team vooruit te brengen en op de baan zijn we behoorlijk aan elkaar gewaagd.”

“Michael presteert bovendien nog altijd op een heel hoog niveau, dus ik denk dat het goed zou zijn als hij zou blijven”, stelt Rosberg, die verwacht dat pas duidelijk wordt wie er volgend jaar waar rijdt op het moment dat de ‘sleutelspelers’ hun keuzes hebben gemaakt: “Pas als er duidelijk is wat Schumacher, Hamilton en Felipe Massa gaan doen, zal er een duidelijk beeld gaan ontstaan.”