Rosberg is vanzelfsprekend met de poleposition in zijn thuisrace, maar het was wat hem betreft mooier geweest als hij teamgenoot Lewis Hamilton op de baan had kunnen kloppen.

Het gaat Nico Rosberg voor de wind. Hij is getrouwd, heeft een contractverlenging op zak en ook op de Hockenheimring gaat het niet verkeerd. De Duitser rijdt onbedreigd naar de poleposition na het wegvallen van Lewis Hamilton.

Rosberg is uiteraard content met het beste plekje op de grid, maar competitief als hij is, had hij graag gezien of Lewis Hamilton hem had kunnen bedreigen. “Laat ik voorop stellen dat dit resultaat voor mij persoonlijk fantastisch is. Het is prachtig om dit voor mijn thuispubliek te kunnen doen. Ik vind het echter jammer dat het niet tot een gevecht gekomen is tussen Lewis en mij.”

Nico Rosberg gaf desgevraagd te kennen dat hij niet precies wist wat er aan de hand was met de Mercedes van Hamilton, maar dat hij desondanks vertrouwen had in zijn eigen racebolide: “Het team verzekerde mij dat er met mijn auto niks aan de hand was.”

Nico Rosberg kijkt uit naar de race van morgen. Daar hangen echter nog wel wat vraagtekens boven wat betreft het weer. Rosberg maalt daar echter geen seconde om: “Het zal als het goed is iets frisser worden wat goed is voor de banden, maar verder zien we wel. Het komt zoals het komt.”