Nico Rosberg werd flink uitgejouwd op het podium door de fans. De botsing met zijn teamgenoot kostte niet alleen Hamilton een goede klassering, maar ook Rosberg zag er een mogelijke overwinning door verloren gaan.

Nico Rosberg wil op het podium nog geen uitspraken doen over de schuldvraag van de botsing: “Ik zal de beelden terug moeten kijken”, meent hij. “Ik had in zijn slipstream meer snelheid en ik ging ervoor hem buitenom te passeren. Helaas raakten we elkaar en daar werden we allebei slachtoffer van.”

Een mogelijke dubbeloverwinning ging verloren door de aanvaring, weet ook Nico Rosberg desgevraagd. “We waren vrij optimistisch over die kansen ja, maar helaas liep het iets anders.”

Waar Rosberg zich nog op de vlakte houdt over de schuldvraag, heeft de teamleiding van Mercedes duidelijk voor ogen naar wie er gewezen dient te worden: “Dit is onacceptabel”, begint Toto Wolff in gesprek met de BBC. “Ik denk dat het heel duidelijk is wat er gebeurde. Het is onbezonnen om in de tweede bocht van de race een dergelijke, risicovolle actie te ondernemen”, daarbij de schuld leggend bij Rosberg.