Mercedes-coureur Nico Rosberg stelt dat het ook voor zijn team – ondanks dat het er van buitenaf wellicht anders uitziet – kantje boord wordt om al haar zaakjes op tijd voor Melbourne op orde te hebben.

Met een totaal van 713 is Mercedes vooralsnog de renstal die tijdens de eerste negen wintertestdagen de meeste ronden heeft afgelegd, waarbij het ook nog eens snelle rondetijden heeft kunnen neerzetten én lange runs heeft gereden, maar volgens Rosberg is het ook voor de Duits-Engelse formatie aanpoten geblazen om alles op tijd voor de eerste race naar wens te hebben.

“Het klopt dat wij het qua betrouwbaarheid iets beter voor elkaar lijken te hebben dan de rest, maar ook wij zitten op de limiet en hebben problemen, zoals mijn technische mankement van vanmiddag wel liet zien”, vertelt Rosberg aan Autosport.

“Het is echt een fikse opgave om alles op tijd af te hebben zodat we straks met een volledig betrouwbare auto naar Melbourne kunnen afreizen”, benadrukt de Duitser. “Snelheid alleen is immers niet genoeg”, zo weet hij. “Je hebt er niks aan om snel te zijn als je het einde van de race niet haalt.”

Hoewel Rosberg zegt ‘optimistisch gestemd te zijn’, durft hij er tegelijkertijd niet blind op te varen dat Mercedes alles honderd procent op orde heeft voordat seizoen 2014 half maart begint. “Alles zal goed op zijn plek moeten vallen, maar op het moment is dat nog niet gebeurd. Aangezien er nog maar een paar testdagen te gaan zijn, zal het dus ook voor ons dus kantje boord worden.”