De eerste Grand Prix op Russische bodem moet aanstaande zondag nog verreden worden, maar dat weerhoudt de organisatoren van de race er niet van alvast over de editie van volgend jaar te brainstormen. Het liefst zouden ze dan een nachtrace organiseren.

Dat vertelt Richard Cregan, die de organisatie in Sotsji adviseert, aan Autosport. “Met het Olympisch Park als achtergrond, zou je daar geen moment over hoeven twijfelen. Het is prachtig als je het ’s nachts ziet.” Technisch gezien hoeft het volgens Cregan allemaal geen probleem te zijn. “De capaciteit om de verlichting te laten branden is er, daar hebben we al naar gekeken. Het is puur een kwestie van besluitvorming. Als je kijkt hoe snel ze het in Bahrein voor elkaar kregen, dan kan het hier ook. We moeten het er even op de juiste manier over hebben, dan kan het gebeuren.”

Cregan wijst er wel op dat de overgang tussen dag en nacht in Sotsji anders is dan in Singapore of Bahrein. “Dat soort locaties liggen dichter bij de evenaar, dus daar is er heel weinig schemering. Het is er meteen donker. We willen beginnen als het al wat schemert, en finishen in het donker.” Daarmee lijkt Cregan de race tegen eenzelfde zonsondergangsdecor te willen plaatsen als die in Abu Dhabi.

Verplaatsing naar mei

Cregan heeft het tegen Autosport niet alleen over de nachtrace maar ook over de datum waarop de wedstrijd volgend jaar verreden wordt. “Er wordt over gepraat om de race naar mei te verplaatsen. Dan is er hier een grote feestdag”, zegt de adviseur. “We moeten even kijken welke mogelijkheden er op de kalender zijn, met nieuwe races die erbij komen. Mei zou voor ons ideaal zijn. Maar we moeten ook reëel blijven: we zijn natuurlijk een nieuwe race, en moeten we het doen met het plekje dat we toegewezen krijgen.”