Peter Sauber noemt Michael Schumacher nog altijd een toegevoegde waarde voor de Formule 1. Ook al verloopt zijn comeback niet geheel naar wens. Volgens Sauber gaat de Duitser goed om met de omstandigheden.

In een interview met het Duitse persbureau SID zegt Sauber dat hij verrast was door de terugkeer van Schumacher. Hij vindt het echter een goede zaak voor de sport.

“Zelfs als hij niet meedoet om de overwinningen is hij een toegevoegde waarde voor de Formule 1”, aldus Sauber. “Hij komt over als een ontspannen persoon die goed weet waarmee hij bezig is. Ik heb de indruk dat hij erg goed omgaat met een situatie die zeker niet gemakkelijk is.”

Sauber wil liever niet ingaan op speculaties over de toekomst van Schumacher. “Ik weet zeker dat hij zijn contract zal uitdienen”, zegt hij. “Wat er daarna gebeurt is niet te voorspellen.”

Met het verleden van Schumacher is Sauber beter bekend. Hij betaalde 150.000 Britse pond uit eigen zak om het debuut van de Duitser te bekostigen. Schumacher stapte in 1991 voor de Grand Prix van België in bij Jordan als vervanger van Bertrand Gachot. Volgens Sauber kwam Schumacher pas bij zijn voorlopige afscheid in 2006 te weten dat Sauber het zitje had betaald.

“Hij maakte deel uit van ons juniorteam in het WK Sportscars”, verklaart Sauber. “Het idee was dat hij samen met Mercedes in 1993 voor Sauber de Formule 1 zou betreden. Het was voor ons de gewoonste zaak van de wereld om zijn vervroegde debuut mogelijk te maken.”

Sauber wil dan ook niet al te veel eer opstrijken. “Hij heeft zijn eigen pad gecreerd door zo snel te zijn en hard te werken”, stelt Sauber. “Snelheid alleen is niet genoeg. Heinz-Harald Frentzen had minstens zo veel talent, maar Schumacher was een harde werker, erg ambitieus, mentaal sterk en fysiek altijd in optimale conditie. Dat maakte hem een speciaal talent.”