Teambaas Peter Sauber heeft lovende woorden gesproken over debutant Sergio Pérez. De Mexicaan finishte in Australië als zevende, maar werd naderhand gediskwalificeerd.

Pérez had aan de diskwalificatie zelf geen schuld; de achtervleugels van beide Saubers waren niet in orde. Daarop werd hij door de stewards, net als teamgenoot Kamui Kobayashi, uit de uitslag geschrapt en stonden er geen punten meer achter zijn naam.

Dit neemt niet weg dat de Sauber-coureur veel indruk maakte op de Formule 1-wereld door tijdens de race in Melbourne slechts één pitstop te maken. Terwijl de banden een stuk sneller slijten dan vorig seizoen en twee pitstops voor anderen het minimum was, deed Pérez het met één stop af.

“We zijn positief verrast. Mijn eerste indruk van Sergio was positief. We hebben hem natuurlijk op de voet gevolgd toen hij GP2 reed en bij de wintertests, maar wat hij tijdens de race liet zien, was fantastisch”, aldus teamchef Sauber. “Maar liefst 35 ronden op gebruikte zachte banden, geweldig.”

Daar moet wel aan worden toegevoegd dat Sauber niet vertrok met een strategie die slechts uitging van een enkele pitstop. “We waren al op zoek naar een geschikt moment om Sergio zijn pitstop te laten maken, maar de rondetijden bleven zeer goed. Op een gegeven moment zochten we contact, Sergio vertelde dat het voor hem geen probleem was om de race op hetzelfde setje banden uit te rijden.”