Sauber verwacht niet voor de Grand Prix van België de verbeterde Ferrari-motor achterin de C34 te leggen. De Zwitserse formatie wil wachten tot de circuits waar een betere motor werkelijk loont.

Ferrari gebruikte onlangs drie van de 32 beschikbare tokens om de krachtbron te verbeteren. Sauber koos ervoor om de geüpdatete motor in Canada nog niet in te zetten en zal dat zoals het zich nu laat aanzien ook niet gaan doen vóór de Belgische Grand Prix in augustus. Het team wil de introductie ervan gepaard laten gaan met introduceren van de eerste grote update van de auto.

“Voorlopig kunnen we ook nog wel uit de voeten met de huidige krachtbron”, zo laat teambaas Monisha Kaltenborn weten. “Het is pas op Spa en Monza dat we echt kunnen profiteren van de gereviseerde Ferrari-motor. Bovendien heeft Ferrari naar ons gecommuniceerd dat ze nog steeds ontwikkelingswerk doen. We verwachten na de zomerstop dan ook een nog grotere update op motorisch gebied.”

Kaltenborn verwijst de suggestie dat haar team niet de financiën heeft om nu al gebruik te maken van de nieuwere motor opnieuw naar het rijk der fabelen: “Met geld heeft het niks van doen. Sterker nog, Ferrari zou graag zien dat we niet langer wachten, maar wij volgen ons eigen traject. Wij rijden nu met onze tweede van vier toegestane motoren, terwijl Ferrari de derde al heeft geïnstalleerd.”

“Ferrari en Sauber volgen nu eenmaal twee verschillende strategieën”, vervolgt Kaltenborn. “Bovendien wil jel aan het eind van het seizoen niet terug moeten grijpen naar een ouder exemplaar omdat je anders wellicht met gridstraffen te maken krijgt. Dan zou je in principe met weer een compleet nieuwe auto te maken krijgen en dat is onwenselijk.”