Michael Schumacher vindt het nog te vroeg om na te denken over wat hij gaat doen als zijn Formule 1-loopbaan aan het eind van dit seizoen voor de tweede keer ten einde komt.

“Ik heb geen plan klaarliggen voor wat ik na mijn laatste Grand Prix ga doen”, vertelt Schumacher, die op 25 november in Brazilië zijn laatste Formule 1-race zal rijden, aan de Frankfurter Allgemeine.

“Het plan is juist om geen plan te hebben”, legt de 43-jarige Duitser uit, waarbij hij aangeeft eerst rustig thuis te willen genieten van een leven zonder de Formule 1: “Voor mij is er niets beter dan thuis zijn, want dat staat voor mij gelijk aan vrijheid, en daar wil ik straks dus eerst weer van genieten.”

“Ik verheug me op mijn aanstaande pensioen en het doorbrengen van tijd met mijn familie, want ik heb het wel gehad met al het reizen en alle hotels. Ik heb er genoeg van om telkens van huis te zijn”, vervolgt de coureur die – met een onderbreking van drie seizoen, waarin hij overigens alsnog gereld bij Ferrari aan de pitmuur zat – al 21 jaar in de Formule 1 rondloopt.

Schumacher – die erkent dat er de afgelopen maanden momenten waren waarop hij ‘geen trek had in de Formule 1 of het voorbereiden op een race’ – benadrukt echter dat hij in zijn resterende vier races alles gaat geven: “Ik heb namelijk nog steeds alles in huis wat nodig is om de volle honderd procent te geven.”