Michael Schumacher is allerminst gelukkig met zijn negende plaats in de kwalificatie. Hij begrijpt niet waarom zijn team hem vroeg zijn laatste run af te breken.

Tegenover Sky Sports uit Schumacher zijn ongenoegen over de mislukte kwalificatie. “Hier kan ik onmogelijk tevreden mee zijn, ik ben juist erg teleurgesteld”, aldus de Mercedes-coureur.

“Het plan was om twee ronden te rijden”, verduidelijkt hij. “Eén om de banden op te warmen en één om te knallen. Maar het team riep me binnen omdat ik te laat over de lijn zou zijn gereden. Ik zag echter het licht nog op groen staan.”

“In het eerste en tweede deel van de kwalificatie kon ik het optimale uit de auto halen en ik weet zeker dat dat me ook in Q3 was gelukt als ik mijn ronde had kunnen afmaken”, vervolgt Schumacher. “Dit is gewoon klote.”

Nico Rosberg kwalificeerde zich als vijfde en is daar wel tevreden over. “Na de ochtendsessie gemist te hebben, had ik tijdens de kwalificatie veel werk aan de winkel”, zegt hij. “Dan is dit geen slecht resultaat.”

“De vierde plaats was misschien nog mogelijk geweest, maar dat lukte helaas niet”, vervolgt Rosberg. “We zijn hier niet zo sterk als in Monaco, maar wellicht dat we met ons racetempo nog wat plekken kunnen winnen.”