De comeback van Michael Schumacher verloopt niet exact zoals de Duitser en veel van zijn fans hadden verwacht, maar zijn werkgever vertrouwt nog altijd op een goede afloop.

In Duitsland is het sinds Schumacher in 2010 – na een afwezigheid van drie seizoenen – terugkeerde in de Formule 1 een gewoonte om aan iedereen die bij Mercedes betrokken is te vragen hoe het nou zit met de zevenvoudig wereldkampioen.

Zo komt ook Dieter Zetsche aan de beurt om zijn zegje te doen als hij geïnterviewd wordt door Bild. Zetsche (hier op de foto naast Schumacher en diens teamgenoot Nico Rosberg) is de bestuursvoorzitter van Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, en hij staat nog immer achter Schumacher.

“We hebben hem vorig jaar geen goede auto gegeven en het was daarom moeilijk voor hem om zijn weg terug te vinden in de Formule 1 en zich te bewijzen”, spreekt de topman van het auto-concern.

Zetsche heeft ondanks het stroeve begin en verloop van Schumachers comeback echter nog geloof in een goede afloop, zo benadrukt hij. De Duitser denkt dat het zelfs dit jaar nog goed komt: “Ik denk dat we dit seizoen nog positief verrast gaan worden door Michael”, stelt Zetsche.