Rob Smedley is verrast door hoe onverwachts snel zijn nieuwe team Williams zich heeft verbeterd. Desondanks wil de Brit meer voor het team: ‘We willen de topteams verslaan’.

Smedley maakte afgelopen winter bekend de overstap van Ferrari naar Williams te maken en is – na een kort verlof – sinds de Grand Prix van Bahrein in dienst van het team uit Grove, als head of vehicle performance. Smedley wordt gezien als één van de drijvende krachten binnen het technische team van de renstal en één van de pijlers waarop de technische herstructurering van de formatie gebaseerd is.

Dat Williams ondanks dat het proces van herstructurering nog niet zo lang geleden is ingezet toch al geweldig presteert, stemt Smedley uiteraard zeer tevreden, al moet hij in interview met ESPNF1 toegeven dat hij hier wel door is verrast.

“Toen ik voor het eerst contact had met mensen van dit team, was het me direct duidelijk dat Williams door haar ambitie, personeel en middelen weer naar voren zou komen, maar dat het team nu al weer vooraan meedoet, had ik absoluut niet verwacht.”

“Dat we zo snel de weg naar boven hebben gevonden, is echter een fijn probleem om te hebben”, lacht Smedley. “Ik los liever de problemen op waar we nu mee te maken krijgen omdat we zes tot negen maanden voor liggen op schema, dan die waar je mee te maken krijgt als een proces als dit drie jaar langer duurt dan gepland.”

De derde plek in het constructeurs-WK die Williams sinds afgelopen weekend bezet, is echter nog niet genoeg voor het ambitieuze technische kopstuk. “We willen wereldkampioen worden. Dat betekent dat we teams als Mercedes, Red Bull en Ferrari moeten verslaan, dus dat zijn de renstallen waar we ons vizier nu op richten.”