De Grand Prix van Bahrein was een frustrerende voor Williams-coureur Felipe Massa, maar voor zijn teamgenoot Valtteri Bottas was het juist een race om zeer tevreden over te zijn.

Bij Massa ging het voor de start al mis. De Braziliaan kwam niet van zijn plek tijdens de opwarmronde en zijn FW37 moest in allerijl de pits in worden geduwd, alwaar de bolide gelukkig nog wel herstart kon worden. Voor Massa betekende het echter wel vanuit de pits beginnen en achteraan aansluiten, zodat hij zich helemaal terug naar voren moest knokken, hetgeen ook nog eens met enige hindernissen geschiedde.

“Mijn auto deed het om één of andere reden niet meer, maar nadat er in de pits wat dingen werden omgezet, sloeg hij prompt weer aan. Vanaf achteraan baande ik me daarna een weg naar voren, maar ik liep daarbij helaas wel schade op toen ik Pastor Maldonado tegenkwam. Hij reed tegen de achterkant van mijn auto aan en beschadigde daarbij iets”, vertelt Massa aan de BBC, verklarend waarom hij de pace daarna niet meer echt had.

Voor Massa betekende het doorploegen en hopen op het beste, wat uiteindelijk P10 en een schamel puntje bleek te zijn. “Het was al met al een frustrerende wedstrijd voor me”, moppert hij dan ook.

Bottas
In de andere FW37 kwam Bottas zonder problemen uit de startblokken. De Fin reed daarna een solide race en stevende op de vijfde plek af, maar hij kreeg na 36 van de 56 ronden plots een plaatsje cadeau doordat Sebastian Vettel een extra stop moest maken voor een nieuwe voorvleugel.

Bottas werd daarna flink onder druk gezet door diezelfde Vettel, maar wist de vierde plek vast te houden. “Het voelde echt heel lekker om Vettel achter me te houden”, vertelt Bottas, eveneens ten overstaan van de BBC.

“De Ferrari’s zijn immers heel snel en Sebastian hengelde me ook rap binnen, maar ik ken nog wel wat truukjes om een plaatsje te verdedigen en die werkten gelukkig. Om de Ferrari’s puur op snelheid te gaan verslaan, moeten we onze auto echter wel aanzienlijk verbeteren”, aldus Bottas.