Ferrari heeft een voor haar begrippen goede openingsdag achter de rug. In de eerste training werden Kimi Räikkönen en Fernando Alonso derde en vierde. ’s Middags eindigden ze als zesde en vierde.

Bovendien reden ze allebei de nodige rondjes. Räikkönen passeerde start/finish 59 keer, Alonso tien keer minder. In de tweede training, de meest representatieve van de tweede, bedroeg Alonso’s achterstand op dagsnelste Lewis Hamilton een kleine seconde.

De Spanjaard is blij dat het vandaag steeds beter ging. “Normaal verandert er een week na een vorige race niet zo veel. Hier moesten we veel werken aan de afstelling om de auto op het circuit af te stemmen, en aan het warme weer”, aldus Alonso. 

“Het was dus hectischer dan normaal, maar we boekten wel resultaten. Elke run werden we sneller. Natuurlijk is er nog heel veel te doen om zo competitief te zijn als we willen. We zijn nu op de juiste weg. We hebben hier minder grip dan vorig jaar, maar daar heeft iedereen last van.”

“We moeten nu proberen de auto zo goed mogelijk te prepareren voor de kwalificatie en race. Hoge temperaturen, zoals vandaag, zijn altijd een uitdaging voor het rubber. Morgen wordt het waarschijnlijk koeler en zondag gaat het wellicht regenen. We moeten op alles voorbereid zijn.”

Räikkönen kende geen gemakkelijke middagsessie. “Vanochtend ging het goed”, aldus de Fin. “We probeerden meerdere dingen en ik was te spreken over de balans in de wagen. Vanmiddag reed ik mijn tweede run op mediums. Deze banden werden namelijk slechter naarmate het warmer werd.”

“Dat had invloed op de balans in de wagen, terwijl dat niet het geval was op de zachtere compound. Helaas kreeg ik daarna een probleem met de linker achterkant. Hierdoor moest ik eerder naar binnen dan gepland. Volgens de telemetrie was er niets mis met de auto. Hopelijk stuurt deze informatie ons de juiste weg op voor de resterende twee dagen.”