Het lijkt erop dat Force India de sterke vorm van de laatste races in Monza kan doorzetten. De vrijdag van het Indiase team was veelbelovend.

Force India-coureurs Nico Hülkenberg en Sergio Pérez hadden in beide vrije trainingen het monopolie op de plaatsen vier en vijf. In de eerste sessie was Hülkenberg de snelste van het stel, in de tweede sessie was het precies andersom. Telkens lieten de Force India’s Kimi Räikkönen en de Williams-bolides achter zich.

Hülkenberg houdt er een tevreden gevoel aan over. “Dat was lang niet slecht”, oordeelt de Duitser. “We waren lekker snel en hebben veel informatie verzameld over de banden in de lange runs. We konden ook alle nieuwe onderdelen testen zoals gepland. Nu is het zaak om de auto vannacht nog verder te verbeteren.”

In de eerste vrije training had Hülkenberg een hachelijk moment, toen er gelekte benzine zijn cockpit binnenliep. Het leverde hem een natte kont op, maar verder bleek de schade mee te vallen. “We verloren er wat tijd op de baan door, maar uiteindelijk was het geen probleem”, aldus de coureur. “Het was een hele goede, makkelijke en nuttige vrijdag.”

Nog meer potentieel

Pérez is ook tevreden, maar nog niet zo als zijn teamgenoot. “Ik ben nog niet helemaal blij met een paar dingetjes”, vertelt Checo. “Vooraf hadden we wat aan de remmen veranderd, dus dat was even wennen.” Uiteindelijk kwam dat wel goed, getuige Pérez’ snelle rondetijden, maar de Mexicaan denkt dat er nog meer in zit. “Ik voel dat de auto nog meer potentieel heeft.”

Voor bovenmatig optimisme wil Pérez bovendien waken. “Het is bemoedigend om vijfde en vierde te worden, maar we moeten er nog niet te veel achter zoeken. We weten immers niet waar de andere teams mee bezig zijn geweest.”