Het lijkt iets beter te gaan bij het geplaagde Sauber. Adrian Sutil start morgen als veertiende en bespeurt vooruitgang bij zijn team.

Dat mag dan ook wel, want Sauber is tot nu toe niet erg goed voor de dag gekomen. Bovendien was niet Sutil, maar diens teamgenoot Esteban Gutierrez in de kwalificaties doorgaans de snellere van de twee Sauber-coureurs. De ervaren Duitser heeft in China echter de overhand en hoopt dat de race net zo nat zal worden als de kwalificatie was.

“We hebben heel veel aan de auto veranderd en ik geloof dat we nu echt een goede regenafstelling hebben”, zegt Sutil. “Maar als het morgen droog blijft, dan ziet het er niet zo best voor ons uit.” Toch is de bescheiden vooruitgang niet louter toe te schrijven aan het weer. “We hebben wat stappen gezet met de auto, al moeten de grote updates nog komen. Het is in elk geval goed om eens in het middenveld te starten, in plaats van achteraan.”

Bij Esteban Gutierrez liep het allemaal wat minder lekker. Een traditionele achilleshiel van de Sauber C33 speelde hem parten. “Het remsysteem deed raar”, klaagt de Mexicaan. “Die schoot in de veilige modus, waardoor het gevoel in mijn rempedaal ineens veranderde. Desondanks kreeg ik de auto nog aardig rond, maar toen maakte ik in de laatste bocht een fout waardoor ik Q2 niet haalde.” Gutierrez start morgen als zeventiende.