Naast het heftige nieuws rondom de crash en de zorgelijke toestand van Jules Bianchi, is er nu gelukkig ook iets positiefs te melden, en wel over Michael Schumacher. Zijn goede vriend Jean Todt bezocht de Duitser, en keerde optimistisch terug.

“We mogen ervan uitgaan dat Schumacher binnen afzienbare tijd weer een relatief normaal leven kan leiden”, zegt Todt hoopvol tegen de Belgische zender RTL. “Hij heeft daar alleen tijd voor nodig, en moet met rust gelaten worden. Wat we wel kunnen zeggen, is dat hij waarschijnlijk nooit meer een Formule 1-wagen zal kunnen besturen”

Todt, jarenlang Schumachers teambaas bij Ferrari en nu hoofd van autosportbond FIA, zag Schumacher in de week voor de Grand Prix van Japan. “Hij vecht. Zijn toestand verbetert, wat erg belangrijk is – net als het feit dat hij nu thuis bij zijn familie is”, besluit de Fransman.

Recordkampioen Schumacher kwam eind december vorig jaar tijdens een skivakantie in het Franse Méribel ongelukkig ten val en belandde met zijn hoofd tegen een rots. Schumi liep hersenletsel op, en lag maanden in coma, waaruit hij afgelopen juni wakker werd. Een maand geleden keerde de Duitser voor het eerst sinds zijn ongeluk terug naar zijn eigen huis. Daar worden naar verluidt kosten noch moeite gespaard bij de verzorging van de ex-Ferrari-coureur.