Het is hoogst onwaarschijnlijk dat Kimi Räikkönen later deze week deelneemt aan de tweedaagse test op het circuit van Silverstone. Ferrari wil geen risico’s nemen met de Fin na diens zware crash op zondag.

Kimi Räikkonen verloor de controle over de Ferrari toen hij met hoge snelheid terugkeerde op de baan na een kort uitstapje. Daarbij klapte de bolide in vangrail waarbij het lichaam van de Fin 47G te verwerken kreeg. Hij stapte op eigen kracht uit het wrak en later zou blijken dat hij alleen een pijnlijke knie en enkel aan de smak over had gehouden.

Desondank is het niet waarschijnlijk dat Räikkönen deelneemt aan de mid-season test op dinsdag en woensdag. “We willen het even rustig aan doen met Kimi”, legt teambaas Marco Mattiacci uit. “We hebben herhaaldelijk geverifieerd of hij daadwerkelijk in orde is en dat is het geval, maar we willen ook geen onnodige risico’s met hem nemen. Een definitief besluit moet echter nog genomen worden.”

Ferrari-protégee Jules Bianchi en testcoureur Pedro de la Rosa lijken voor de hand liggende kandidaten om de werkzaamheden van Räikkönen over te nemen, mocht hij daadwerkelijk aan de kant worden gehouden. 

Räikkönen zelf baalt uiteraard van zijn verloren raceweekend: “Ik had graag punten willen scoren in Silverstone, dus het is teleurstellend dat me dat niet is gelukt. Ik was goed weg bij de start, maar in bocht vijf raakte ik naast de baan. Toen ik terug wilde keren op de baan raakte ik waarschijnlijk een hobbel. Ik verloor de controle over de auto en vloog de muur in. Dat is jammer, maar ik wil dit weekend nu zo snel mogelijk achter me laten en me concentreren op de Duitse Grand Prix.”

Update: Kimi Räikkönen neemt inderdaad niet deel aan de test. Pedro de la Rosa zal op dinsdag in actie komen voor Ferrari, waarna Jules Bianchi op woensdag het stuur ter hand neemt.