Nico Rosbergs vader Keke, zelf van 1978 tot en met 1986 in de Formule 1 actief en de wereldkampioen van 1982, heeft zijn zoon vorig jaar afgeraden Mercedes in te ruilen voor Ferrari.

 

Dat vertelt zoon Nico althans aan het Duitse Sport Bild, terugkijkend op de vorig jaar de ronde doende geruchten dat hij met ingang van 2012 naar Ferrari zou gaan om aldaar Felipe Massa op te volgen: “Mijn vader was er echter fel op tegen en zei dat ik absoluut bij Mercedes moest blijven”, zegt de coureur die Mercedes trouw is gebleven.

 

“Mijn vader denkt dat het voor mij het beste is als ik de komende seizoenen bij Mercedes blijf, en ik ben dat met hem eens”, vervolgt de jongere Rosberg, die een einde aan de transfergeruchten maakte door een contract te tekenen dat hem tot en met 2013 bij Mercedes houdt. 

 

“Ik voel me heel goed thuis bij dit team en het lijkt me geweldig om straks samen met Mercedes succes te boeken”, stelt de 26-jarige coureur verder. “Dat we samen succesvol gaan zijn, staat voor mij namelijk vast. Ik geloof in dit project en onze toekomst”, besluit de coureur die onlangs nog liet optekenen dat hij ‘dolgraag de eerste Duitse coureur wil worden die een race wint in een Silberpfeil‘.

 

Nico Rosberg heeft inmiddels overigens al bijna net zoveel Formule 1-races gereden als vader Keke, die pas op zijn 29e in de Formule 1 debuteerde en 114 Grands Prix reed. Nico debuteerde daarentegen al op zijn twintigste en heeft er al 108 races op zitten.

 

In tegenstelling tot zijn vader, die vijf races wist te winnen, heeft Nico nog geen zeges geboekt, net zoals hij (uiteraard) ook nog geen titel heeft gepakt. Vader Rosberg racete overigens onder de Finse vlag, terwijl zoon Nico – die een Duitse moeder heeft en in Duitsland geboren is, maar opgroeide in Monaco – de Duitse nationaliteit aanhoudt.