Red Bull heeft ontdekt dat de afstelling van de auto van Mark Webber niet helemaal klopte. Er worden aanpassingen doorgevoerd om een herhaling van Melbourne te voorkomen.

De Australiër kende voor eigen publiek een teleurstellende start van het seizoen door slechts als vijfde te finishen. Zijn teamgenoot Sebastian Vettel kon hij het gehele weekend niet bijhouden.

In de kwalificatie moest Webber maar liefst acht tienden toegeven op de pole-sitter, terwijl hij over precies dezelfde auto beschikte. Hoewel er geen mechanisch probleem met de tweede RB7 was, voeren de ingenieurs toch aanpassingen door.

“We hebben een soort lijkschouwing uitgevoerd en daarbij zijn enkele zaken op de auto van Mark aan het licht gekomen. Die dingen speelden zeker niet in zijn voordeel tijdens de openingsrace”, verklaart teambaas Christian Horner.

“We hebben maatregelen genomen en aanpassingen doorgevoerd om een herhaling hiervan uit te sluiten. We verwachten dat Sebastian en Mark in Maleisië weer gelijkwaardig aan elkaar zijn, al kunnen we niet keihard zeggen dat het verschil één enkele oorzaak had.”

“Het is wel zo dat enkele dingen niet honderd procent correct waren. Maar het kan gewoon niet kloppen dat het verschil tussen de twee Red Bull-coureurs zó groot is. Zeker niet omdat dit nog nooit eerder het geval was. Het moet hebben bijgedragen.”