Lewis Hamilton moet vijf startplaatsen inleveren omdat zijn versnellingsbak is gewisseld. Uiteraard zijn ook de remmen van zijn Mercedes vervangen, maar daar staan geen sancties op.

Hamilton spinde tijdens het eerste deel van de kwalificatie van de baan doordat zijn remschijf rechtsvoor het begaf. De Mercedes-coureur kon derhalve niet meer in actie komen in Q2 en besloot de kwalificatie als zestiende. Door de gridstraf voor Esteban Gutiérrez schoof hij nog een plaatsje op, maar nu moet hij er zelf vijf inleveren vanwege de bakwissel. 

In tegenstelling tot teamgenoot Nico Rosberg koos Hamilton ervoor in de kwalificatie met remschijven van Brembo te rijden. Hij had hier een beter gevoel bij, maar hoewel de remmen als veiliger te boek stonden, lieten ze hem toch in de steek. Voor de race stapt Hamilton nu toch terug naar exemplaren van Carbon Industrie. 

Even was er sprake van dat Hamilton hierdoor vanuit de pits zou moeten vertrekken, maar als het gaat om gelijkwaardige onderdelen beschouwt de FIA het niet als overtreding van de parc ferme-regels. Hamilton mag dus vanaf de grid starten, maar zal daarop slechts de twintigste plaats innemen, terwijl Rosberg van pole vertrekt.