Sebastian Vettel noemt Fernando Alonso en Lewis Hamilton als ’twee van de beste rijders’ van de huidige generatie coureurs, terwijl hij ook denkt dat Michael Schumacher ‘het’ nog heeft.

In gesprek met de BBC wijst Vettel naar zijn rivalen Hamilton en Alonso als hem wordt gevraagd naar wie van de huidige lichting coureurs legendes kunnen worden: “Fernando en Lewis springen er dan echt uit voor mij”, vertelt de Duitser. “Fernando is, denk ik, één van de meest complete coureurs ooit, terwijl Lewis echt ontzettend snel is.”

“Maar er rijden er op het moment wel meer rond die een grootheid kunnen worden of dat al zijn”, stelt Vettel. “Schumacher doet namelijk nog altijd mee en volgens mij heeft hij datgene wat hem zo speciaal maakte ook nog steeds.”

De Red Bull-coureur geeft daarnaast aan dat het huidige deelnemersveld in zijn ogen ‘erg sterk is, met veel coureurs die ongeveer op hetzelfde niveau presteren’.”Dus er zijn er wel meer die een plaatsje in de geschiedenisboeken zullen krijgen, want hoewel de successen die je boekt ongetwijfeld mede bepalen hoe je herinnerd wordt, is dat niet het enige.”

“Grote namen uit het verleden zoals Alain Prost, Jackie Stewart en Ayrton Senna hebben allemaal meerdere titels achter hun naam staan, maar er zijn ook coureurs die nooit wereldkampioen geworden zijn maar die nu toch ook nog herinnerd worden omdat ze iets speciaals hadden.”

“Sommige coureurs hebben namelijk iets extra’s, zoals strijdlust, een opvallende persoonlijkheid of een of een spectaculaire rijstijl. Ook dat kan ervoor zorgen dat je als held herinnerd wordt.”