Sebastian Vettel haalde naar eigen zeggen niet het maximale uit zijn Ferrari, maar kwalificeerde zich alsnog als derde. Teamgenoot Kimi Räikkönen moest het ondertussen met de zesde plek doen.

Räikkönen staat de verzamelde pers na afloop van de kwalificatie dan ook met een niet al te goed humeur te woord. “Het was een rottige dag”, moppert de Fin. “De auto voelde op zich goed aan, maar het was lastig de banden op temperatuur te krijgen, terwijl ik ook veel last had van verkeer.”

“In mijn laatste rondje was dat ook zo. Er reed iemand voor me en dus moest ik van het gas af”, vervolgt Räikkönen, die denkt dat Ferrari zonder verkeer en onder warmere omstandigheden een stuk beter had kunnen presteren: “Want qua snelheid zit het wel goed.”

Vettel
Teamgenoot Vettel erkent ondertussen dat hij voor zijn gevoel niet het maximale eruit heeft gehaald qua rondetijd. “Maar ik ben wel tevreden met het resultaat”, vertelt de coureur die net als zijn teammakker aangeeft dat het eigenlijk ’te koud’ was voor de Scuderia.

Ondanks dat vat Vettel zijn kwalificatie samen als ’toch wel goed’: “Omdat de derde startplek immers helemaal niet slecht is. Ik hoop nu dat we morgen een goede race kunnen rijden. We konden de Mercedes-jongens vandaag niet zo onder druk zetten als gehoopt, maar het zou mooi zijn als het me lukt me morgen tussen die twee gasten te nestelen.”