Sebastian Vettel denkt dat Ferrari wellicht races kan winnen als Mercedes steken laat vallen. Ondertussen is de Duitser er ook op gebrand zichzelf te verbeteren, want hij vindt dat hij veel te bewijzen heeft.

Het beste bewijs voor het feit dat ook andere teams races kunnen winnen in het ‘Mercedes-tijdperk’, werd vorig jaar geleverd door Vettels toenmalige teamgenoot Daniel Ricciardo bij zijn vorige team Red Bull, zo kaart de naar Ferrari vertrokken Vettel aan tegenover ESPNF1.

“We hebben vorig jaar dus gezien dat andere teams ook kunnen winnen, maar je moet er wel voor zorgen dat je er staat als er dingen fout gaan bij Mercedes”, weet Vettel, die niet zeker weet of Ferrari in dat geval het team zal zijn dat als best of the rest met de zege aan de haal gaat, maar dit ook niet uitsluit: “We van de winter namelijk absoluut een stap vooruit gezet, maar het is toch ook afhankelijk van hoe goed de andere teams zijn.”

Met ‘de andere teams’ doelt Vettel vermoedelijk op Red Bull en Williams, de renstallen die volgens hem samen met Ferrari in een groepje zitten dat achter Mercedes de rest van het veld aanvoert.

Het uiteindelijke doel van Vettel en Ferrari is natuurlijk om Mercedes bij te halen en verslaan, maar de viervoudig wereldkampioen weet dat daar veel tijd en hard werk voor nodig is. Wel benadrukt hij ten overstaan van RichlandF1 dat hijzelf het gevoel heeft ‘in een betere positie te zitten dan vorig jaar’, toen hij gedurende het seizoen geklopt werd door Ricciardo.

Vettel draait er ook niet omheen dat 2014 niet zijn jaar was. “Het viel allemaal niet op zijn plek voor me, zoals dat soms nou eenmaal het geval is”, zo kan hij dat inmiddels relativeren, terwijl hij erkent dat hij in 2015 meer moet laten zien: “Ik wil mezelf komend seizoen verbeteren als coureur. Ik ben nu immers naar een nieuw team overgestapt en heb daardoor het gevoel dat ik veel te bewijzen heb.”