Afgelopen weekend werd Red Bull-coureur Sebastian Vettel ineens weer in verband gebracht met Ferrari, maar de Duitser heeft gelijk al laten weten dat deze berichten nergens op gebaseerd zijn.

In de Britse, Italiaanse en Duitse pers doken gedurende het raceweekend in Monaco berichten op waarin Vettel weer aan Ferrari gekoppeld werd. Volgens bepaalde publicaties zou de coureur zelfs al een voorcontract hebben getekend, om na het seizoen 2013 de overstap te maken.

Tegenover het Duitse Auto, Motor und Sport laat Vettel echter in duidelijke bewoordingen optekenen dat deze berichten op niets gebaseerd zijn: “Ik denk dat iemand gewoon nog wat ruimte in zijn krant moest opvullen”, schampert hij. “Ik heb helemaal niets getekend.”

Vettel ligt in principe overigens nog tot en met 2014 vast bij Red Bull, maar er staat wel een ontsnappingsclausules in zijn contract, zo verkondigde Red Bull-eigenaar Dieter Mateschitz vorig jaar al eens.

Een voortijdig vertrek is daardoor niet per definitie uitgesloten, al schijnt het wel zo te zijn dat de tweevoudig wereldkampioen het team alleen mag verlaten als Red Bull hem niet van een competitieve bolide kan voorzien.

Daarnaast kan een contract natuurlijk altijd worden afgekocht, maar dat zal in het geval van Vettels deal met Red Bull vermoedelijk een lieve duit kosten.