Daniil Kvyat heeft de snelste tijd genoteerd in de tweede vrije training, die evenals de eerste sessie geteisterd werd door hevige regenval. Max Verstappen stuurde zijn Toro Rosso naar de achtste tijd.

Ook aan het begin van de tweede vrije training verdringen de coureurs zich niet om de nog kletsnatte baan op te zoeken. Na enkele minuten is het Daniil Kvyat die als eerste de baan verkent en meteen een tijd neerzet: 1:49.374. Daarmee is hij direct sneller dan de snelste tijd van Sainz in VT1. Veel collega’s volgen al snel zijn voorbeeld, maar Max Verstappen staat dan nog binnen. De Nederlander meldt aan de BBC dat het team een schroefje van het bodywork heeft laten vallen in het motorcompartiment en dat de zoektocht ernaar in volle gang is.

Na dik een halfuur lijkt het schroefje terecht, want Verstappen gaat naar buiten. Hij ontsiert zijn eerste getimede ronde met een foutje in de chicane, maar hij verkeert in goed gezelschap. Meerdere coureurs raken naast de baan, op zoek naar grip en de limiet. Ronden later doet Verstappen het in de hairpin nog eens dunnetjes over, nadat hij even daarvoor had geklaagd over overstuur. Hij besluit zijn run op de achtste plaats.

Op de helft van sessie komt de regen weer in toenemende mate naar beneden. Daarmee verandert er niks aan de tijdenlijst, waarop de naam van Kvyat bovenaan prijkt, gevolgd door zijn tijd van 1:48.277. Hij was kortstondig van de eerste plaats verdrongen door het Mercedes-duo, maar hij pareert de tijd van Rosberg met 0.023 seconden. Twee namen ontbreken vooralsnog. Valtteri Bottas wil geen banden verspillen, terwijl Fernando Alonso de eerste drie kwartier moet toekijken hoe zijn team een nieuwe, eerder gebruikte motor installeert.

De McLaren-bolide is klaar als de baan op zijn natst is, maar het weerhoudt de Spanjaard er niet van de verschillende geïnstalleerde systemen te checken. Hij rijgt enkele ronden aaneen, waarmee hij het massaal toegestroomde publiek nog enigszins bezig houdt. Nico Rosberg en Lewis Hamilton lossen hem af op de baan, maar met geen enkele andere bedoeling dan het maken van wat proefstarts.

De vele rondjes die Sebastian Vettel in de slotfase nog op de teller brengt ten spijt, tijden worden er niet meer verbeterd. De Duitser komt dan ook niet meer verder dan de vijfde tijd, achter Kvyat, de Mercedessen en Daniel Ricciardo. Verstappen houdt logischerwijs stand op de achtste plaats. Hij moet Sainz voor zich dulden op plaats 7. Als het droog blijft op zaterdag wordt het een interessante derde vrije training. Voorbereidingen waar de teams normaal gesproken drie trainingssessies voor hebben, moeten dan in één sessie van een uurtje worden samengepakt.