Na een saaie eerste vrije training maakten de coureurs tijdens de tweede sessie gretig gebruik van de mogelijkheid om op een redelijk droge baan te rijden. Nico Rosberg deed dat het snelst: 1:32.248.

Na de eerste vrije trainingen is het gestopt met regenen, waardoor de baan heeft kunnen drogen en de omstandigheden aanzienlijk beter zijn dan de eerste vrije training. Er is gelijk veel actie op de baan, waarbij Sebastian Vettel als eerste een tijd zet: 1:44.038.

Terwijl de tijden rap verbeteren, gaat Felipe Massa na 24 minuten in de fout. Bij het uitkomen van Stowe verliest hij de controle over zijn Ferrari,
waarna hij de neus van zijn Ferrari afschrijft in de bandenstapel. Eerder deze week verklaarde de Braziliaan nog te rekenen op een contractverlenging. Foutjes als deze helpen de Ferrari-leiding echter niet overtuigen de aan te houden.

Na 49 minuten zet Nico Rosberg een tijd van 1:32.248, die niet meer verbeterd wordt. Lewis Hamilton staat lange tijd tweede, maar zakt af naar de
vijfde stek. Mark Webber neemt de tweede plaats over en blijft daarmee net teammaat Sebastian Vettel voor.

Opvallend zijn de goede prestaties van de Force India en Toro Rosso-coureurs. Giedo van der Garde zet een negentiende tijd op de klok en is daarmee Pic en Chilton te snel af.