De derde vrije training was voor Lewis Hamilton een goede generale voor de kwalificatie, want hij was voor de derde keer op rij de snelste man in Bahrein. Teamgenoot Nico Rosberg was tweede.

Met een tiende verschil was Hamilton zijn teamgenoot te snel af, terwijl Sergio Pérez – van het in Bahrein vooralsnog sterk presterende Force India – een halve seconde moest toegeven op Hamilton.

Net buiten de top drie illustreerde het team van Williams de kracht van de door Mercedes-krachtbronnen aangedreven teams door de vierde en vijfde plaats op te eisen, gevolgd door Jenson Button in zijn McLaren – Mercedes op plaats zes. Op de zevende stek mag Fernando Alonso zich de beste coureur noemen zonder Mercedes-motor, al moest hij in zijn Ferrari meer dan een seconde prijsgeven.

De derde vrije training verliep niet lekker voor titelverdediger Sebastian Vettel, die pas na twintig minuten de baan op kwam en ook nog eens vroeg klaar was door na acht rondjes (opmerkelijk) te spinnen en zijn training naast de baan te eindigen.

Opvallend was verder dat de meeste Mercedes-teams niet bijster veel reden, terwijl de coureurs van Lotus en Caterham (met Renault-motoren achterin) en het ook nog niet geweldig op dreef zijnde Sauber – Ferrari het meest productief waren.