Red Bull-coureur Mark Webber weerspreekt recente geruchten die suggereren dat hij per 2013 overstapt naar Ferrari. Volgens Webber zijn deze berichten niets meer dan speculatie.

Volgens berichten in de Spaanse en Italiaanse media is Webber al enige tijd in gesprek met Ferrari over een zitje voor 2013. De Australiër zou bij de Scuderia de opvolger worden van Felipe Massa en gedurende een periode van één seizoen fungeren als een soort van tussenpaus, om Saubers Sergio Pérez zo de tijd te geven verder te rijpen alvorens Webber op zijn beurt weer op te volgen.

In bepaalde publicaties werd zelfs gesteld dat Webber al een voorcontract heeft getekend, maar in gesprek met ESPNF1 weerspreekt de coureur in kwestie al deze geruchten: “Ik heb niets getekend en richt me bovendien voor de volle honderd procent op Red Bull en mijn werk voor dat team.”

Met denken aan zijn toekomst in de Formule 1 houdt de 35-jarige Webber zich naar eigen zeggen sowieso nog niet bezig. “Het seizoen is namelijk nog lang en ik focus me er alleen maar op zo goed mogelijk te presteren. We hebben pas vier races achter de rug, dus het is nog lang geen tijd om aan de toekomst te denken. Dat is iets voor veel later in het jaar.”

Webber benadrukt verder dat hij niet teveel waarde hecht aan de manier waarop zijn naam in de media met Ferrari in verband wordt gebracht, aangezien het noemen van een mogelijke opvolger van Massa volgens hem nogal hype-gevoelig is: “Eerst was Jenson Button zijn gedoodverfde opvolger, daarna werd Pérez naar voren geschoven en nu zijn de pijlen ineens op mij gericht. “