Het team van Mercedes is er voor de derde race op rij niet in geslaagd punten te scoren. In India kwam Nico Rosberg slechts als elfde over de streep, terwijl Michael Schumacher uitviel.

Schumachers kans op punten was gelijk bij de start al verkeken, doordat zijn rechterachterband in het gedrang lek werd geprikt door Jean-Éric Vergne. Schumacher hinkte daarna naar de pit en kwam na zijn voortijdige stop als laatste en met een grote achterstand weer de baan op.

“Mijn race was op dat moment eigenlijk al over”, zegt de Duitser, die daarna ook niet veel plaatsen meer kon goedmaken: “M’n tempo was best goed, maar ik lag gewoon te ver achter om echt nog plekken terug te pakken.”

Vijf ronden voor het einde, terwijl hij als zeventiende rondreed, parkeerde Schumacher zijn auto vervolgens in zijn pitbox. “Vanwege technische problemen”, legt de uiteindelijk toch nog als 22e geklasseerde coureur uit.

In de andere Mercedes haalde Rosberg de finish wel, maar met zijn elfde plaats kan ook hij niet tevreden zijn. “Net buiten de punten eindigen is namelijk altijd pijnlijk”, geeft hij toe.

“Aangezien ik de race op verse banden was begonnen, had ik gehoopt in het begin een aantal plaatsen goed te kunnen maken, maar we waren simpelweg niet snel genoeg om de jongens die achter ons op de grid stonden ook in de race voor te blijven.”

“Het was een lastige middag voor ons en we bevinden ons momenteel sowieso in een moeilijke periode. Het enige positieve is dat we nu dingen leren waar we volgend jaar iets aan hebben.”