McLaren-teambaas Martin Whitmarsh denkt dat zijn team ondanks de tegenvallende vorm en prestaties van de afgelopen races niet in de problemen zit en beide coureurs nog gewoon meedoen om de titel.

Na een goede start van het seizoen heeft McLaren de afgelopen drie races slechts twintig punten gepakt. Te weinig voor een team dat twee coureurs heeft die voor de titel gaan, maar volgens Whitmarsh is er nog niks verloren: “We hebben twee topcoureurs en een competitieve auto, dus we doen nog gewoon volop mee om de titel”, weet hij.

Dat het de laatste races niet lekker loopt bij McLaren, beaamt Whitmarsh, maar hard werken is volgens hem de enige oplossing: “We moeten de auto blijven doorontwikkelen en de banden beter leren begrijpen, zodat we competitief blijven”, benadrukt de Engelsman.

“We hebben de banden namelijk niet zo goed onder de knie als we zouden willen, en dat is ook waarom we niet altijd het maximale uit onze auto hebben kunnen halen, maar het is dan ook een behoorlijke uitdaging om dat voor elkaar te krijgen.”

“Volgens mij is het echter zo dat veel teams niet weten waarom ze soms wel snel zijn en soms niet”, vervolgt Whitmarsh. “Er is namelijk niemand die precies weet hoe de banden nou werken, dus we zijn niet het enige team dat het hier moeilijk mee heeft”, zo voelt Whitmarsh zich gesterkt door het feit dat McLaren niet het enige team is dat wisselvallig presteert.