Williams-coureurs Valtteri Bottas en Felipe Massa zijn op de eerste dag in Hongarije niet bij de snelsten te vinden. Desondanks blikt het duo optimistisch vooruit op de komende twee dagen.

Felipe Massa kwam in de eerste en tweede vrije training niet verder dan de veertiende respectievelijk tiende tijd. Dat is niet de klassering die hij ook voor de zaterdag en zondag in gedachte zal hebben, ‘maar’, zo laat de Braziliaan weten, ‘er zit meer in dan we vandaag hebben laten zien’.

“Het is voor ons na de eerste dag duidelijk dat we in staat moeten zijn te knokken met onze directe concurrenten, ook al zal dat niet gemakkelijk worden. De temperaturen zullen zondag wat minder hoog liggen, en dat moet ons in staat te stellen de bandentemperatuur wat beter te controleren.”

“Valtteri Bottas reed vandaag met een nieuwe voorvleugel en het lijkt erop dat die naar behoren functioneert. Dat is een mooie opsteker voor de rest van het seizoen”, eindigt Massa even positief als dat hij zijn reflectie begon.”

Diezelfde Bottas onderstreept dat de nieuwe voorkant van zijn bolide een verbetering is ten opzichte van de oude configuratie van de FW37: “Het was een goede dag vandaag en we hebben onze checklist zonder problemen af weten te werken. Dat betekent dat we ook enkele oude en nieuwe onderdelen met elkaar hebben vergeleken. De nieuwe voorvleugel lijkt ons wat tijdwinst op te leveren, maar daarover moet de data nog uitsluitsel geven.”