Best of the rest, achter Mercedes en Ferrari. Dat is de positie die Williams momenteel inneemt en het resultaat in de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein is daarvan een goede afspiegeling. Maar erg blij zijn de coureurs er niet mee.

Valtteri Bottas had niet eens op heel veel meer gerekend dan zijn vijfde startplaats, maar dat zijn snelste ronde bijna een seconde langzamer is dan die van poleman Hamilton, stemt hem niet tevreden. “Ik had gehoopt iets dichterbij te staan. Niet in positie, maar in rondetijd. Om verder naar voren te komen moet ik mij concentreren op de start, want in de eerste bocht kunnen er wel eens problemen komen morgen.”

Zijn teamgenoot Felipe Massa kwalificeerde zich vlak achter Bottas als zesde. “Mijn rondje in Q2 was perfect, maar die in Q3 niet en daar baal ik nogal van”, stelt de Braziliaan. “Als optimaal resultaat had ik de vijfde plek kunnen halen en daar staat Valtteri, dus dat is de plek waar Williams momenteel thuishoort. Gelukkig kun je hier goed inhalen, dus daar hoop ik dan maar op voor de race.”