In de kwalificatie kon Williams de strijd nog aangaan met de Ferrari’s, in de race werden ze al snel afgeschud. Het team neemt genoegen met de vijfde en zesde plaats voor Felipe Massa en Valtteri Bottas.

Bottas had de betere start van het Williams-duo, maar Massa sloeg snel terug. Beiden werden echter in de eerste ronde voorbijgestoken door Kimi Räikkönen. Daarna zagen de Williamsen de Ferrari steeds verder weglopen. 

Hoewel Williams had gehoopt het de Ferrari’s lastiger te kunnen maken, is het team tevreden met de vijfde en zesde plaats. “Dit is een goede afspiegeling van ons niveau”, stelt hoofdengineer Rob Smedley. “We hebben het maximale eruit gehaald. We moeten alleen blijven werken aan het verbeteren van de auto.” 

Daar sluit Massa zich bij aan. “Het was een goede race. Meer zat er niet in. Het team voerde alles goed uit, maar we hebben niet de snelheid van Ferrari en Mercedes. Het enige dat voor mij mis ging, was mijn start. Daar ga ik aan werken.” 

Bottas spreekt van een eenzame race. “Ik had moeite het tempo te volgen. Toch hebben we als team de hoogst haalbare score gehaald. Ik had wel graag Räikkönen wat langer achter me gehouden, maar hij voerde een goede inhaalactie uit. We moeten veel werk verzetten om de auto’s voor ons bij te halen, maar het seizoen is nog lang.”