Pastor Maldonado was vandaag de enige coureur van de ‘gevestigde’ teams die sneuvelde in Q1. Rubens Barrichello verging het met een vijftiende plaats niet veel beter.

“Ik had niet verwacht er na Q1 al uit te liggen”, zegt Maldonado. “De auto voelde minder goed aan dan vanochtend. Ik had ook wat last van verkeer. Het positieve is dat ik nu nog veel bandensets over heb voor de race. In lange runs presteert de auto ook beter, dus met een goede strategie kunnen we misschien nog iets bereiken.”

Barrichello vult aan: “In de kwalificatie hebben we niet genoeg tempo. In Melbourne warenw we sterker, dus we moeten kijken waarom dat zo is. Mijn ronde was best goed. Sterker nog, het was een van mijn beste rondes ooit op dit circuit, maar het was niet genoeg om het gebrek aan vermogen van de auto te compenseren.”

“Dit was niet de kwalificatie waarop we hadden gerekend”, erkent Sam Michael, technisch directeur van Williams. “We kregen niet meer uit de FW33. Toch blijft het ons doel om punten te scoren. Gezien het weer en het aantal pitstops kan het nog interessant worden.”