Bij Williams kijkt men met een goed gevoel terug op de Spaanse Grand Prix. Niet eerder zaten ze dit seizoen zo dicht bij Ferrari.

Sterker nog, Valtteri Bottas hield net zoals drie weken geleden in Bahrein opnieuw een Ferrari achter zich, dit keer die van Kimi Räikkönen. En dat doel had hij zich al direct na de kwalificatie gesteld: “Het voelt goed om ook hier weer tussen de beide Ferrari’s te eindigen. Ik denk sowieso dat Williams vandaag tevreden mag zijn met het teamresultaat.”

De banden onder de Williams hielden zich langer goed dan verwacht, waardoor Williams de luxe had om van een driestopper naar een tweestopstrategie te wisselen. “Daardoor kon ik Räikkönen achter me houden, dus dat hebben we heel slim aangepakt”, aldus Bottas. “De belangrijkste winst zit hem echter in het feit dat we dichter bij de kop staan dan in welke voorgaande race ook. Dat geeft vertrouwen voor de nabije toekomst.”

“We hebben laten zien dat we ons door het introduceren van nieuwe onderdelen flink kunnen verbeteren, dus ik ben het team dankbaar voor de auto die ze me hebben gegeven dit weekend. Datzelfde geldt overigens ook voor de motorenjongens van Mercedes. Ook zij stellen ons in staat onze concurrenten bij te houden.”

Massa
Felipe Massa verprutste gisteren zijn eigen kwalificatie door in Q3 kortstondig van de baan te gaan, maar de Braziliaan is tevreden met de plaatsen winst die hij vandaag heeft weten te boeken: “Ik denk dat we tevreden kunnen zijn met de twintig punten die we hier als team hebben binnen gehengeld, temeer omdat Red Bull veel minder heeft gescoord. Zij zijn toch een belangrijke concurrent van ons.”

Waar Bottas de vrijheid had om twee stops te maken, was Massa genoodzaakt de driestopper uit te zitten. “Ik heb lange tijd flink met Kimi Räikkönen geknokt en dat deed de banden geen goed”, licht hij toe. “Door de strategie waren de jongens voor me tegen het eind van de race uit zicht. We zijn echter met één bolide voor een Ferrari gefinisht, waarmee we ze hebben laten zien dat we strijd met ze aan kunnen gaan.”