Williams-coureur Valtteri Bottas wordt begeerd door Ferrari, maar er is geen reden voor de Fin om Williams te verlaten. Dat meent de bij Bottas’ management betrokken Mercedes-topman Toto Wolff.

In interview met de Gazzetta dello Sport maakt Wolff duidelijk dat hij, sinds hij met de scepter zwaait bij Mercedes, alleen nog maar als ‘investeerder’ bij Bottas’ loopbaan betrokken is en niet langer deel uitmaakt van het managementteam dat de zaken van de Fin behartigt.

Wat Wolff echter wel kwijt wil over Bottas en diens toekomst, is dat hij goed kan begrijpen dat er interesse is voor de 25-jarige coureur uit Nastola. Aan de andere kant betekent dit voor Wolff echter nog niet dat Bottas ook maar moet vertrekken bij Williams.

“Williams is het derde team in de rangorde en doet elke race mee om het podium. Er is dus geen reden om te vertrekken”, meent de Oostenrijker, die het ook niet meer dan normaal vindt dat Williams de over een doorlopend contract beschikkende coureur niet zomaar naar Ferrari laat vertrekken.

“Williams heeft in Valtteri geïnvesteerd en een risico genomen door voor hem te gaan toen hij nog zo jong was. Ze hebben wellicht het gevoel dat hij nog niet van genoeg waarde voor ze is geweest om die investeringen te rechtvaardigen, dus het is logisch dat ze willen verdienen aan zijn verkoop.”

Bottas wordt in verband gebracht met het Ferrari-zitje dat nu nog van zijn landgenoot Kimi Räikkönen is. De oudere van de twee Finnen staat onder druk bij de Scuderia, maar nu de onderhandelingen met Williams over Bottas naar verluidt stroef verlopen, lijkt het aanblijven van Räikkönen niet uitgesloten.