Mercedes-teambaas Toto Wolff twijfelt er niet aan dat zijn formatie het rivaliserende Ferrari kan verslaan, mocht het van een directe tweestrijd komen. “We hebben alles in huis om ze te kloppen.”

Dat verklaart de Oostenrijker althans in gesprek met Autosport, waarbij hij aanhaalt dat ook hij heeft gelezen dat ‘Ferrari enorm heeft geïnvesteerd’ om aan te haken bij zijn team, dat de Formule 1 al sinds begin 2014 domineert. Zelfs als dat klopt, hoeft Mercedes zich echter geen zorgen te maken, stelt Wolff: “Want we hebben alles in huis om ze te kloppen.”

“We beschikken over alle benodigde middelen om ons doel te bereiken”, zegt de teambaas van de formatie die zowel haar eigen constructeurstitel als de rijderstitel van Lewis Hamilton met succes hoopt te verdedigen. “We moeten daarvoor kalm blijven en vertrouwen houden in eigen kunnen”, weet Wolff.

“Als we de auto gewoon blijven ontwikkelen, als we updates brengen die werken en wellicht een aantal doorontwikkelingen wat eerder introduceren dan oorspronkelijk gepland, is er geen reden voor paniek.”

Na het uitzonderlijke 2014 – waarin Mercedes als alleenheerser weliswaar een drietal zeges misliep, maar van niemand iets te duchten had in de beide kampioenschappen – is de realiteit volgens Wolff simpelweg dat 2015 weer een stuk meer ‘een normaal Formule 1-seizoen is, waarbij er meer dan één team is dat vooraan rijdt’.

Wat volgens Wolff verder belangrijk is, is dat er niet overdreven gereageerd wordt op de ontwikkelingen vooraan het veld. “We moeten daar niet steeds zo in doorslaan”, vindt hij. “Na onze dubbelzege in Melbourne riep iedereen immers dat we elke race zouden winnen en niemand aan ons zou kunnen tippen, maar twee weken later – nadat Sebastian Vettels in Maleisië won voor Ferrari – vroeg iedereen zich af of het Mercedes-tijdperk ten einde was.”

“Het enige waar we volgens mij van kunnen spreken, is dat we wellicht aan de vooravond staan van een spannend nieuw gevecht. En als het daar van komt, is het een gevecht, een uitdaging, die we graag aangaan”, besluit een strijdlustige Wolff.